Analisten blijven optimistisch over Deutsche Telekom

Deutsche Telekom wist begin deze maand met zijn eerstekwartaalcijfers de verwachtingen van analisten ruimschoots te overtreffen. Ondanks problemen in Europa houdt het Duitse telecombedrijf vast aan zijn middellange termijn verwachtingen en hebben analisten hun overwegend positieve adviezen voor het aandeel herhaald.

Op jaarbasis steeg de omzet van Deutsche Telekom met 4,7% tot 16,84 miljard euro, terwijl de nettowinst over dezelfde periode toenam van 787 miljoen euro naar 3,13 miljard euro. Beide resultaten waren beter dan waar analisten gemiddeld op rekenden. Wel zit in de nettowinst over het afgelopen kwartaal een eenmalige bate van 2,5 miljard euro, gerelateerd aan de verkoop van het belang in de Britse joint venture EE.

Deutsche Telekom profiteert vooral van de vraag in de Verenigde Staten, waar T-Mobile US vorige maand nog zijn verwachtingen voor de abonneegroei opwaarts bijstelde nadat er over het vierde kwartaal meer dan 1 miljoen maandelijkse gebruikers werden toegevoegd. Dit betekende voor T-Mobile US het zevende kwartaal op rij van groei.

In Europa heeft Deutsche Telekom het beduidend moeilijker, vooral door het worstelende T-Mobile Nederland. De omzet in Europa daalde het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,4% tot 3,1 miljard euro en Deutsche Telekom verloor 529.000 mobiele klanten.

Desondanks stelt Deutsche Telekom dat het goed op weg is om zijn doelstellingen over 2016 te halen en bevestigde het telecombedrijf zijn doelstellingen voor de middellange termijn tot aan 2018.

Zorgen over Nederlandse tak

RBC Capital heeft zijn koersdoel voor Deutsche Telekom verhoogd van 18 euro naar 18,50 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘outperform’. Analist Jonathan Dan stelt dat het telecomconcern en concurrent OTE binnen Europa de meest aantrekkelijke telecombedrijven blijven. Beide laten een robuuste ontwikkeling zien in hun kernmarkten, terwijl Deutsche Telekom daarbij ook nog profiteert van zijn Amerikaanse tak.

De Britse Zakenbank HSBC stelt dat Deutsche Telekom solide resultaten heeft voorgelegd, al zijn er wel zorgen over de zwakke prestaties in Nederland. Desondanks houdt HSBC vast aan het ‘buy-advies’ met een koersdoel van 19,50 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.