Uber en American Express op favorietenlijst Morgan Stanley

Recent sprak de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley haar voorkeur uit voor onder andere American Express, Gilead Sciences, PG&E en Uber. Morgan Stanley verwacht voor deze bedrijven op de korte termijn zeer positief nieuws zo meldt zakenzender CNBC.

Vuurwerk verwacht

De genoemde bedrijven zijn wel de dissonanten bij Morgan Stanley, want voor de rest van de markt noemt de bank de waarderingen en taxaties momenteel te positief. Met betrekking tot Uber duiden de analisten op groei in het ‘autodeel’ segement, weinig nieuwe concurrentie. Op 8 augustus komt Uber met haar cijfers over het tweede kwartaal.

Met betrekking tot PG&E verwacht Morgan Stanley een gunstige uitspraak inzake een juridische uitspraak over een re-organisatieplan enkele maanden na de gigantische bosbranden in Californie. De analisten vermoeden dat mocht de uitspraak dus gunstig zijn het een hoop koersdruk bij het aandeel kan weghalen. Voor Gilead Sciences is er de verwachting voor het eerste halfjaar dat de operationele kosten lager zullen worden terwijl de omzet verder kan stijgen.

American Express is de enige financial bij de lijst van favorieten van Morgan Stanley. American Express zou volgens de analisten goed kunnen profiteren van de sterkere dollar, stijgende detailhandelsverkopen en van de lagere rentes.