Uber Eats begint begin 2022 met autonome leveringen aan klanten

 • Uber (UBER) kondigt een samenwerking aan met technologiebedrijf Motional zonder bestuurder om autonome leveringen voor Uber-klanten te lanceren, te beginnen in Santa Monica begin 2022. De samenwerking is de eerste samenwerking van Uber met een leverancier van autonome voertuigen.
 • Motional zal zijn autonome voertuig van de volgende generatie, de volledig elektrische Hyundai IONIQ 5-gebaseerde robotaxi, gebruiken met aanpassingen aan het voertuig om autonome leveringen van geselecteerde maaltijdpakketten aan Uber-klanten mogelijk te maken.
 • Zowel Uber als Motional zien autonome voertuigen een belangrijke rol spelen in het ecosysteem voor on-demand levering, waarbij AV's de toegang tot gemakkelijke en betaalbare leveringen helpen verbeteren.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 17.01 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 11.14 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Uber Warschau Polen ©

  Uber
  Uber


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 2.12 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 1.09 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -39.03.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de ondersteuningsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 1.75 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 73.03 miljard dollar. -19

  Het aandeel sloot dinsdag op 42.54 dollar.

  Historische koersen Uber voorbije 10 jaar

  fundamenteel onderzoek uber

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.