Uber Freight neemt Transplace over voor $ 2,25 miljard, waardoor de winstgevendheid wordt versneld

 • Uber (NYSE:UBER) Freight neemt transportbeheersoftware en logistiek bedrijf Transplace over van private equity-onderneming TPG voor $ 2,25 miljard, inclusief maximaal $ 750 miljoen in Uber-aandelen en de rest in contanten.
 • Het bedrijf zegt dat de transactie "een toonaangevend besturingssysteem voor vrachttechnologie zal creëren om een uitgebreide end-to-end oplossing van verlader naar vervoerder mogelijk te maken, waardoor nieuwe niveaus van efficiëntie en service worden ontsloten."
 • TPG verwierf Transplace van Greenbriar Equity Group in een deal van ongeveer $ 1 miljard in 2017.
 • Uber zegt dat de overname naar verwachting het pad van Uber Freight naar winstgevendheid zal versnellen, waarbij het segment verwacht tegen eind 2022 break-even te draaien op basis van een aangepaste EBITDA.
 • Uber heeft gewerkt aan het verdiepen van zijn diversificatie toen de pandemie de vraag naar ritjes deed afnemen. Eerder deze week breidde Uber zijn aanbod aan boodschappen uit.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 15.88 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 11.14 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Uber Kiev ©

  Uber
  Uber


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 2.39 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 1.3 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -33.13 uit.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de ondersteuningsdienstensector ligt op een aantrekkelijke 1.68 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 73.94 miljard dollar. 24

  Historische koersen Uber 2007-2021

  financiële analyse uber

  Het aandeel sloot donderdag op 43.07 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.