Uber neemt alcoholbezorgservice Drizly over voor $ 1,1 miljard

 • Uber (NYSE: UBER) heeft een overeenkomst bereikt om Drizly over te nemen in een cash- en aandelenovereenkomst van $ 1,1 miljard.
 • Drizly werkt samen met duizenden lokale handelaars en bezorgt alcohol in 1400 steden in de Verenigde Staten.
 • Nadat de deal is gesloten, wordt Drizly een volledige dochteronderneming van Uber . Drizly wordt geïntegreerd in de Uber Eats-app, maar de zelfstandige app blijft bestaan.
 • Uber verwacht dat ongeveer 90% van de vergoeding zal worden betaald met Uber-aandelen en dat contanten de rest zullen uitmaken. De deal zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 worden afgerond.
 • Tijdens de pandemie hielp de stijgende vraag naar Uber Eats het bedrijf om verliezen in de ride-share-activiteiten te compenseren. Uber is sindsdien overgestapt om zijn leveringsaanbod uit te breiden, inclusief de recente uitbreiding van receptleveringen.

  Fundamentals Uber

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit San Francisco volgens de analisten uit op 12.33 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 14.15 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Uber in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Uber Kiev ©

  Uber
  Uber


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 6.71 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 3.87 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -15.14 uit.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de ondersteuningsdienstensector ligt op een magere 0.22 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 98.56 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 44 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 60 dollar.

  Historische koersen Uber voorbije 10 jaar

  fundamantele data uber

  Klikt u hier voor dividend aandeel Uber. Om 21.59 staat het aandeel 1.02 procent hoger op 58.58 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.