Analisten rekenen op recordjaar AT&T, tevens fors dividendrendement

Fors dividend AT&T

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel AT&T tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,93 dollar verwacht. AT&T 's dividendrendement komt hiermee uit op 4,78 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2,60 procent op.

Dividendrendementen AT&T

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 164,21 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 146,8 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten AT&T in beeld plus taxaties 2016

stock

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 17,1 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,84 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,22 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 39 dollar

AT&T wordt door 6 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 39,2 dollar. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige beurskoers van 40,38 dollar.

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Cowen and Company (houden, 39,00 dollar), UBS (houden, zonder koersdoel) en HSBC (houden, 38,00 dollar).

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AT&T 's marktkapitalisatie 248,13 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 40,38 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.