Analistengilde verwacht omzetdaling Engie, relatief hoog dividend

Fors dividend Engie

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Engie nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1 euro. Engie's dividendrendement komt hiermee op 8,67 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Dividendrendementen Engie

Engie zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 66,65 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 69,88 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Engie in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,43 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 97 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,9 uit.

Recentste taxaties rond de 12 euro

Het aandeel Engie wordt door 16 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 14,93 euro. Dit is circa 35 procent minder dan de huidige koers van 11,54 euro.

Beleggers Belangen, RBC Capital Markets en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Engie's marktkapitalisatie 27,59 miljard euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 11,54 euro.

Koershistorie Engie 2007-2017

aandelenanalyse engie

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.