Engie bij winnaars megacaps in energiesector

Engie bij de winnende Franse megacaps

Het aandeel Engie behoort momenteel tot de best presterende megacaps in de energiesector. Over het afgelopen jaar staat de megacap maar liefst 26 procent hoger. De energiemegacaps staan 7 procent in de plus. Engie wordt nu op 15 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee energiemegacaps worden nu op 17 verhandeld.

De omzet van Engie over dit jaar komt uit op 63,89 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 66,64 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Engie in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 2,48 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,02 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,45 te liggen.

Fors dividend Engie

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,7 cent. Engie's dividendrendement komt hiermee op 4,75 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een summiere 0,47 procent.

Actuele koersdoelen rond de 15 euro

Natixis, JP Morgan en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Engie's totale beurswaarde 35,3 miljard euro.

Historische beurskoersen Engie

fundmantele data engie

Om 14.45 staat het aandeel 1,7 procent lager op 14,74 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.