Onderzoek Gilead Sciences Remdesivir leverde weinig op

Zelfde medicijn was ook door Donald Trump gebruikt

Beleggingswebsite The Street meldde vandaag op haar website dat Gilead Sciences een onderzoek naar een potentieel corona-medicijn (Remdesivir) moet stil leggen van de Wereld Gezondheidsorganisatie. Het lopende onderzoek werd getest op ruim 11 duizend mensen maar het had amper een effect. Het onderzoek had mede als doel om de hersteltijd te bespoedigen maar dit werd niet bereikt. Net als bij Astrazeneca en Johnson & Johnson moet dus ook Gilead Sciences een onderzoek stil leggen.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,2 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 22,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 8,8 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Gilead Sciences's resultaat per aandeel op een winst van 6,99 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 9,01 te liggen.

Fors dividend Gilead Sciences

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,7 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 4,29 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 0,31 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Gilead Sciences' momenteel circa 80,71 miljard dollar. Het aandeel Gilead Sciences bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Gilead Sciences 0 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 86 dollar.

Historische koersen Gilead Sciences 2007-2020

koersgrafieken gileadsciences

Klikt u hier voor dividend aandeel Gilead Sciences. Om 16.36 staat het aandeel 0,48 procent lager op 62,96 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.