Analistenkorps rekent op omzetgroei Abbvie, hoog dividendrendement

Morgen komt het Amerikaanse Abbvie met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De omzet van het concern uit North Chicago over dit jaar komt uit op 54.11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 45.8 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Abbvie kantoor Hoofddorp ©

Abbvie
Abbvie


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 21.76 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 12.21 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.76 uit.

Fors dividend Abbvie

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5.17 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4.83 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.11 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op 14 april een interimdividend van 1300 dollar uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 158.17 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 30 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 63 en de 113 dollar.

Historische koersen Abbvie voorbije 10 jaar

historische koersen abbvie

Klikt u hier voor dividend aandeel Abbvie. Het aandeel sloot woensdag op 106.95 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.