Abbvie wil groot onderdeel verkopen

Waardering op 10x EBITDA

 • AbbVie (NYSE: ABBV) voert besprekingen om een portefeuille van ongeveer 5 miljard dollar aan vrouwenmedicijnen te verkopen die het vorig jaar via de aankoop van Allergan heeft verworven, meldt Reuters.
 • AbbVie werkt samen met Morgan Stanley aan een veilingproces dat volgens het rapport interesse heeft gewekt van private equity-firma's, waaronder CVC Capital Partners.
 • De portefeuille genereert naar verluidt een 12-maands EBITDA van ~ $ 500 miljoen en kan worden gewaardeerd op ~ 10x zijn EBITDA.
 • AbbVie vertrouwt op zijn kaskraker Humira om de verkoop te stimuleren en de voorspellingen te verslaan, maar nu de Amerikaanse octrooibescherming van het medicijn in 2023 afloopt, moet AbbVie een grote schuld afbetalen die is opgebouwd door de aankoop van Allergan om zich te kunnen concentreren op nieuwe investeringen .

  De omzet van het concern uit North Chicago over dit jaar komt uit op 55.31 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 45.8 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Abbvie Hoofddorp Nederland ©

  Abbvie
  Abbvie


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 22.14 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 12.45 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 8.31 te liggen.

  Fors dividend Abbvie

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.14 dollar. Abbvie 's dividendrendement komt hiermee uit op 4.97 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een summiere 0.37 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 152.95 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 54 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 63 en de 113 dollar.

  Historische koersen Abbvie afgelopen 10 jaar

  historische koersen abbvie

  Klikt u hier voor dividend aandeel Abbvie. Het aandeel sloot vrijdag op 103.42 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.