AbbVie verkoopt Allergan Biologics aan Pharmaron

 • Pharmaron Beijing, een in Hongkong genoteerde R & D-dienstverlener, heeft ingestemd met de overname van Allergan Biologics Limited voor $ 118,7 miljoen in contanten van AbbVie (NYSE: ABBV).
 • Onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, wordt de transactie naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2021. Met meer dan 150 medewerkers heeft ABL zijn expertise opgebouwd in productontwikkeling voor cel- en gentherapie ("CGT") met behulp van een ophangsysteem voor de productie, een verklaring van Pharmaron zei.
 • ABL, bestaande uit een flexibele cGMP-biofabriek in Liverpool, VK ‘zal ons CGT-dienstenplatform verder versterken en ons in staat stellen om beter te voldoen aan de behoeften van onze partners in deze opwindende en opkomende therapieën’, aldus Boliang Lou, CEO van Pharmaron.
 • In januari kondigde Allergan Aesthetics, eigendom van AbbVie, een warrantovereenkomst aan voor de overname van Cypris Medical, een particulier bedrijf in medische hulpmiddelen.

  Verwachtingen Abbvie

  De omzet van het bedrijf uit North Chicago over dit jaar komt uit op 55.36 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 45.8 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Abbvie Hoofddorp ©

  Abbvie
  Abbvie


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 22.12 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 12.43 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 8.58 te liggen.

  Fors dividend Abbvie

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5.13 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 4.81 procent. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0.37 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 157.8 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 26 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 63 en de 113 dollar.

  Historische koersen Abbvie

  financiële analyse abbvie

  Klikt u hier voor dividend aandeel Abbvie. Het aandeel sloot vrijdag op 106.7 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.