AT&T leent 14,7 mrd bij BofA om spectrumuitgaven te financieren

 • AT&T (NYSE: T) lijkt een lening te hebben afgesloten om zijn programma voor draadloos spectrum te financieren.
 • Een SEC-aanvraag geeft aan dat de telecomgigant een kredietovereenkomst op termijn van $ 14,7 miljard heeft gesloten met Bank of America .
 • Op 12 januari was AT&T naar verluidt in vroege gesprekken met bankiers om een banklening van $ 14 miljard op te halen om zijn spectrumambities te helpen financieren, aangezien de 5G-ethergolvenveiling van de FCC eerdere schattingen voor een totaal van $ 47 miljard voorbijging eerste sleutelfase met een record van $ 80,9 miljard.
 • AT & T's nieuwe lening is beschikbaar voor een enkele trekking op elk moment vóór 29 mei 2021, met een looptijd van 364 dagen na het lenen.
 • Voorschotten zijn rentedragend (naar keuze van AT & T) ofwel tegen een variabele jaarlijkse rente ("basisrente") of een "eurodollar-rente" gelijk aan Libor plus een toepasselijke marge.

  Fundamentals AT&T

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Dallas volgens de analisten uit op 173.22 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 171.76 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten AT&T in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  AT&T Den Haag ©

  AT&T
  AT&T


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 22.34 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van AT&T 's resultaat per aandeel op een winst van 3.13 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 9.11 te liggen.

  Fors dividend AT&T

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.09 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 7.33 procent. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn com. sector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.36 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 206.83 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 19 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 39 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel AT&T

  financiële analyse at&t

  Klikt u hier voor dividend aandeel AT&T. Het aandeel sloot woensdag op 28.51 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.