Bij Abbvie nog meer problemen na Humira

De zorgen van beleggers omtrent Abbvie’s kaskraker medicijn Humira nemen hand over hand toe. In het eerste kwartaal van dit jaar leverde Humira nog een recordomzet op van 4,7 miljard dollar. Diverse analisten verwachten echter dat dit hard zal dalen zelfs nog voordat het patent op het medicijn verloopt.

Het medicijn heeft in Europa met JAK-1 een flinke concurrent erbij gekregen dat onlangs groen licht kreeg. Veel analisten verwachten echter dat het uiteindelijk wel mee zal vallen met de terugval maar het grote probleem voor Abbvie komt doordat Johnson & Johnson haar verkooprechten van deze medicijnen juist buiten de VS heeft.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 27,87 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 25,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 8,81 miljard dollar. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 5,52 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 13,13.

Fors dividend Abbvie

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,58 dollar. Het dividendrendement van Abbvie ligt hiermee op 3,56 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een nihile 0,06 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Abbvie's marktkapitalisatie 116,69 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 72,48 dollar.

Historische koersen Abbvie van 2007 tot 2017

aandelenanalyse abbvie

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.